Δραστηριότητες

Κως! Ένα πανέμορφο νησί με εκατοντάδες πράγματα να δεις και να κάνεις. Συνδυάζοντας το βουνό με τη θάλασσα, την πόλη με το χωριό, την ηρεμία με τη διασκέδαση, η Κως σε προκαλεί να την εξερευνήσεις και να την απολαύσεις. Πάντα έχετε κάτι να κάνετε και σίγουρα δεν πρόκειται να βαρεθείτε σ’αυτό το ιδιαίτερο μέρος.

Κατ’ αρχάς ,μπορείτε να κάνετε μια βολτά στο κέντρο της πόλης με το τραινάκι, το οποίο ανά μισή ώρα προσφέρει μια σύντομη γνωριμία με το νησί. Ακόμα ένα τραινάκι περνά απ’το Ασκληπιείο, χαρίζοντας σας μια ωραία διαδρομή ανάμεσα στα δέντρα και τον καθαρό αέρα. Αν ,όμως, θέλετε να γνωρίσετε την Κω, ασκώντας ταυτόχρονα το σώμα σας, μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και μ’αυτό να γυρίσετε όλο το νησί. Η Κως είναι γνωστή ως «Το νησί των ποδηλάτων» κι έτσι το να βρείτε ένα ποδήλατο είναι πάρα πολύ εύκολο ,όπως και το να οδηγήσετε ελεύθερα ,αφού στο νησί υπάρχει ποδηλατόδρομος περίπου 15 χιλιομέτρων. Βέβαια, μια αρκετά ενδιαφέρουσα εμπειρία είναι κι η ποδηλασία στο βουνό, όπως κι η πεζοπορία. Θα δείτε ότι υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια που σας οδηγούν στα πιο όμορφα μέρη.

Η Κως αποτελείται από πολλά, πανέμορφα χωριουδάκια, άλλα πιο γραφικά κι άλλα πιο εκμοντερνισμένα. Σίγουρα θα περάσετε απ’τη Ζιά, όπου θα θαυμάσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στην Ελλάδα. Θα περιηγηθείτε στα στενά σοκάκια της κι από εκεί μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα της Κω, όπως είναι η κανελάδα και το γλυκό ντοματάκι. Απ’το χωριό αυτό ξεκινά και μια διαδρομή, που οδηγεί στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού στην Κω, το Δίκαιο.

Το ηλιοβασίλεμα στη Ζιά Το ηλιοβασίλεμα στη Ζιά

Απ’την πόλη της Κω, ξεκινούν τακτικά λεωφορεία που κατευθύνονται σε όλα τα χωριά της Κω. Στο Πυλί μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαίο κάστρο του ,που βρίσκεται στα ερείπια του παλιού οικισμού. Στο Μαστιχάρι θα πάτε για να φάτε φρέσκο ψαράκι, αφού κολυμπήσετε στην ατελείωτη παραλία του. Λίγο πιο μακριά βρίσκεται η Καρδάμαινα, όπου αν μείνετε λίγο περισσότερο, εκτός απ’το κολύμπι σε ήσυχες παραλίες, μπορείτε να διασκεδάσετε στα πολυάριθμα μπαρ που προσφέρουν νυχτερινή διασκέδαση. Τέλος, η Κέφαλος προσφέρει, εκτός βέβαια απ’τις πανέμορφες παραλίες της κι ευκαιρίες για εξερεύνηση, αφού στην περιοχή υπάρχουν αμέτρητες φυσικές ομορφιές, κι ακόμα ερείπια από νεολιθικούς οικισμούς.

Αρκετά κέντρα ιππασίας υπάρχουν, ακόμα, στο νησί. Είτε έχετε ξαναιππεύσει είτε είναι η πρώτη σας φορά, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τις υπέροχες διαδρομές που μπορείτε να απολαύσετε μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Σχεδόν σε όλες τις παραλίες του νησιού, υπάρχουν κέντρα με θαλάσσια σπορ που σας προκαλούν να αθληθείτε και να διασκεδάσετε σε πιο έντονους ρυθμούς. Ακόμα, υπάρχουν κέντρα εκπαίδευσης τόσο για ιστιοσανίδα ,όσο και για kite surf.

Ιππασία στην παραλία Ιππασία στην παραλία

Αν σας αρέσουν οι πιο χαλαροί ρυθμοί, ο ήλιος κι η θάλασσα, τότε σίγουρα πρέπει να πάτε μια βόλτα γύρω απ’το νησί της Κω, αλλά και στα γύρω μικρά νησάκια με τα καραβάκια που κάνουν κάθε μέρα αυτές τις διαδρομές. Αυτές οι μινι-κρουαζιέρες σας προσφέρουν χαλάρωση, ευχαρίστηση, αλλά και γνωριμία με ειδυλλιακά τοπία. Σε κάποιες απ’αυτές τις διαδρομές μπορείτε, επίσης, να κάνετε κατάδυση, σε ομάδες ή ατομικά, και ν’ανακαλύψετε έτσι και το θαυμαστό υποθαλάσσιο κόσμο της Κω.

Το νησί είναι, επίσης, γνωστό για τους αμπελώνες του και την εξαίσια παραγωγή κρασιού. Όσοι ενδιαφέρεστε για μια γευστική εμπειρία, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια απ’τα οινοποιεία κι εκτός απ’τη δοκιμή του κρασιού, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής.

Σίγουρα η ελληνική φιλοξενία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Κω. Οι κάτοικοι της θα σας υποδεχτούν και θα έρθετε σ’επαφή με τον ελληνικό τρόπο διαβίωσης και διασκέδασης. Σε αρκετά καταστήματα στην Κω διοργανώνονται ελληνικές βραδιές, όπου η μουσική, ο χορός και το κέφι είναι διάχυτα.

Είναι λοιπόν, βέβαιο, ότι θα γοητευτείτε απ’τις ομορφιές ,αλλά και τη ζωή στην Κω και πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι μία επίσκεψη δεν είναι ποτέ αρκετή. Πάντα θα υπάρχει λόγος να ξαναέρθετε στην Κω, καθώς πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να γνωρίσετε.